Doe mee

Doe mee

Doe mee door jouw eigen EngelenTafel

EngelenTafel geeft mensen een huiselijk diner met kerst. Vol warmte, aandacht en waardevolle ontmoetingen. Wij geloven dat je mee kunt doen als dit idee je raakt en het je inspireert om in actie te komen.

Het organiseren van jouw eigen EngelenTafel is geheel vrijwillig. Jij kiest en organiseert jouw eigen tafel. Er is een aantal principes waar je je aan houdt: de ingrediënten voor een bijzondere avond vol dankbaarheid.

Principes voor een geslaagde EngelenTafel

De EngelenTafel roept veel warme en dankbare reacties op en wordt gezien als een treffend voorbeeld van concreet invulling geven aan naastenliefde. Jij (en je gezin) draagt een warm hart uit en geeft anderen een dankbare avond met kerst. Wil jij dat ook? Hoe werkt EngelenTafel nu precies om succesvol te zijn? Hieronder de werkende principes die wij binnen de EngelenTafel zien:

  • Het vindt plaats op Kerstavond, Eerste kerstdag, of Tweede kerstdag.
  • Nodig gasten aan jouw tafel via via uit (voor tips klik hier).
  • Openheid werkt. Wees jezelf, vertel over je leven en wat je bezig houdt.
  • Behandel je gasten zoals je zelf ook graag behandeld wilt worden.
  • Iedereen heeft een verhaal en wil graag gehoord worden; vraag, luister en geniet.
  • Kook lekker en vanuit het hart. Het is aan jou om te bepalen hoe bijzonder je het wilt maken.

Doe jij mee?!

Op deze site vind je allerlei tips, een draaiboek en antwoorden om jouw eigen EngelenTafel met kerst te organiseren. Inspiratie, tips en ervaringen delen we graag (via deze site, Facebook, instagram en twitter). Als je meedoet, dan kun je met bovenstaande tips, draaiboek en ervaringen aan de slag. Natuurlijk horen we graag dat je meedoet; dat kun je ons laten weten via het contactformulier.

Twee mooie wijnen voor iedere EngelenTafel

Een gedekte tafel. Een fijn gezelschap. Lekker eten. En dan….daarbij een mooie wijn! De Vughtse Wijnkoperij biedt iedere EngelenTafel twee mooie wijnen aan, zo laat Naomi Bisschop weten. Naomi “De EngelenTafel vind ik een mooi initiatief! Onze eigen kerstvieringen zijn nog steeds traditioneel twee dagen met mijn moeder en schoonmoeder. De dagen zijn nu zo gevuld dat ik geen ruimte voel om zelf gasten uit te nodigen en op die manier mee te doen. Maar ik vind het wel super om mijn steentje toch bij te kunnen dragen. Wijn luistert elk diner op, dus stel ik graag deze flessen wijn ter beschikking. Ik wens iedereen mooie gesprekken aan tafel toe!”